johannes_saukko_500px (2).jpg

Johannes saukko

Sisältöjohtaja, Nelonen Media

20 vuotta työtä audion parissa

Supla -podcast-palvelun kehittäjä

 

kaikki alkoi kun luin…

koulukirjan kappaleita kasetille päästäkseni helpommalla kokeisiin lukemisesta: Kerran luettuani, koealuetta piti enää vain kuunnella. Olin tietämättäni tehnyt ensimmäisen äänikirjani. Vuosi oli about 1987.

Tuon jälkeen olen tehnyt käytännössä koko työurani mediassa (LinkedIN). Suurimmaksi osin audion ja digitaalisuuden parissa. Uralleni mahtuu paljon, mutta jollain lailla upeinta on ollut Sanoman Supla-palvelun luominen ja kehittäminen. Supla on ollut suomalaisen podcast-kulttuurin uranuurtaja. Toimme sen markkinoille lokakuussa 2015, ja se on opettanut sadattuhannet suomalaiset kuuntelemaan podcasteja. Olen ylpeä saavutuksestamme. Suplan lisäksi toimin kaikkien kuuden Sanoman radiokanavan (Radio Suomipop, Radio Rock, Radio Aalto, HitMix, Loop, Helmiradio) sisältöjohtajana.

Olen enemmän kuin iloinen siitä, millaiseksi ilmiöksi podcastit ovat muodostumassa. On upeaa, että ihmiset saavat elämyksiä, oppia ja koskettavaa sisältöä korviinsa nyt enemmän kuin koskaan. Ja saavat itse valita kuunneltavansa.

Haluan vaikuttaa ilmiön kehittymiseen omalta osaltani, joten ota yhteyttä, jos koet, että voisin olla avuksi, tai jos olet kiinnostunut kuulemaan ja oppimaan lisää podcastien maailmasta. Ehkä tavoittena on tehdä oma podcast, oppia mainostamaan tehokkaasti podcasteissa tai vaan kuulla lisää kiinnostavasta ilmiöstä, ja päättää omasta osallistumisestaan vasta sen jälkeen.

Jutellaan ja kuunnellaan toisiamme. Tehdään kaikille enemmän ja parempaa kuunneltavaa.

Johannes

@johannessaukko (Twitter)

Johannes Saukko (LinkedIN)